Wall Street: Νέα βουτιά υπό το φόβο της ύφεσης

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 23:00
UPD:23:44
REUTERS/LUCAS JACKSON

Νέα απότομη «βουτιά» - τη μεγαλύτερη από το 1987- κατέγραψε η αμερικανική κεφαλαιαγορά σήμερα μετά την προειδοποίηση του προέδρου Τραμπ πως η οικονομία ενδέχεται να εισέλθει σε ύφεση.

Η εκτίμηση του αμερικανού προέδρου πως η αρνητική επίπτωση από την επιδημία κορωνοϊού μπορεί να διαρκέσει έως το καλοκαίρι «βούλιαξε» τις αποτιμήσεις στη Wall Street. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 12%, χάνοντας πλέον όλα τα κέρδη που αποκόμισε το 2019 και διαπραγματευόμενος πλέον 30% χαμηλότερα από τα ιστορικά του υψηλά. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε περαιτέρω κατά 13% χάνοντας περίπου 3.000 μονάδες και τερματίζοντας σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο διετίας. Ο δείκτης Russell 2000 υποχώρησε επίσης κατά 14% καταγράφοντας το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν ενώ η FED παρενέβη εκ νέου μειώνοντας επιτόκια στο 0% με 0,25% από 1% με 1,25%, προηγουμένως, και έχοντας ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μεγέθους 700 δισ. δολαρίων.

Παρόλα αυτά η αβεβαιότητα και η συνακόλουθη ανησυχία για την επίπτωση που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία, η «παύση» κάθε δραστηριότητας λόγω της πανδημίας κορωνοϊού κυριαρχεί στις αποφάσεις των επενδυτών, παρά τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα