Νέα κάμψη κερδών για την Deutsche Telekom

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 12:57

ΤΗΝ έκτη συνεχόμενη υποχώρηση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε την Πέμπτη η Deutsche Telekom, αποτέλεσμα της απώλειας επιπλέον πελατών από το τμήμα σταθερής τηλεφωνίας καθώς και φορολογικών επιβαρύνσεων.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας τηλεφωνίας μειώθηκαν σε 259 εκατ. ευρώ, από 1,96 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 1,4% στα 15,7 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία ήταν υψηλότερες, στα 525 εκατ. ευρώ.

Στην μείωση της κερδοφορίας σημαντικό ρόλο έπαιξε επιβάρυνση ύψους 700 εκατ. ευρώ από την υποβάθμιση της αξίας ορισμένων φορολογικών απαιτήσεων της εταιρείας αλλά και η απώλεια 1,6 εκατ. πελατών σταθερής τηλεφωνίας κατά το εννεάμηνο του 2007.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Ρενέ Όμπερμαν, ο οποίος συμπληρώνει ένα χρόνο στο τιμόνι της γερμανικής εταιρείας, εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη θα παραμείνουν στάσιμα το 2008, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει αυξήσει τις δαπάνες για την επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Deutsche Telekom ενισχυόταν νωρίτερα στη Φρανκφούρτη 0,9%, φτάνοντας στα 14,25 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα