ΕΛΒΑΛ: «Δεν διαπίστωσε ρύπανση η έκθεση της ΕΥΕΠ»

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 14:07

Την «έκπληξή» της εκφράζει, σε σημερινή ανακοίνωση, η ΕΛΒΑΛ, όσον αφορά στην χθεσινή ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιβολή προστίμων σε ορισμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ίδια.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, πέραν του ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο, η ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ την εμπλέκει στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής του Ασωπού ποταμού, «παρά τα αντίθετα πορίσματα των επανειλημμένων δειγματοληπτικών ελέγχων που διενήργησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΒΑΛ παραθέτει τη σχετική έκθεση της ΕΥΕΠ, η οποία αναφέρει τα εξής: «Στο πλαίσιο του παρόντος μερικού ελέγχου έγιναν δειγματοληψίες αποβλήτων από την τελική δεξαμενή απορροής, την έξοδο της μονάδας φυσικοχημικής επεξεργασίας και την έξοδο του αγωγού της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. στον Ασωπό και ακολούθησαν αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των οποίων δεν παρουσιάστηκαν υπερβάσεις στις παραμέτρους που εξετάστηκαν και οι οποίες ως επί το πλείστον αφορούσαν στις συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου και του ολικού χρωμίου στα απόβλητα. Επιπλέον, στις 26-9-2007 έγινε δοκιμή με δείκτη στη δεξαμενή τελικής απορροής για πιστοποίηση του σημείου εκβολής των αποβλήτων, καθώς επίσης επιτόπια ανάλυση σε όργανο της ΕΥΕΠ».

Η ΕΛΒΑΛ εκφράζει την απορία της όσον αφορά τα στοιχεία, στα οποία βασίσθηκε η ανακοίνωση τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Η εταιρεία έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την επεξεργασία και τη διάθεση των υγρών αποβλήτων της, και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης επιβολής προστίμου και την αποκατάσταση της φήμης της», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα