ΔΕΗ: «Διακριτοί οι ρόλοι της διοίκησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων»

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 15:40

«Η διοίκηση της ΔΕΗ θεωρεί ότι ο ρόλος του συνδικάτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη λειτουργία της επιχείρησης. Όμως οι ρόλοι διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων θα πρέπει να είναι διακριτοί».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή τη συμβολική κατάληψη του γραφείου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλου από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν αντίθετοι στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ από τις νέες που θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι από τα 3.200 MW νέας ισχύος που σχεδιάζει να κατασκευάσει η ΔΕΗ, τα 800 MW τουλάχιστον θα πρέπει να υλοποιηθούν χωρίς κλείσιμο παλαιών μονάδων αντίστοιχης ισχύος.

«Πρόθεση τόσο της διοίκησης όσο και όλων των εργαζομένων είναι η επαύξηση του παραγωγικού μας δυναμικού, θέμα που για να επιτευχθεί απαιτεί λεπτούς χειρισμούς σε όλα τα επίπεδα των θεσμοθετημένων φορέων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», υπογραμμίζει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

«Για το λόγο αυτό άλλωστε η Εισήγηση που προωθείται για λήψη Απόφασης από το Δ.Σ. της Επιχείρησης ουδεμία αναφορά έχει κατά πόσον οι Μονάδες που η ΔΕΗ Α.Ε. θέλει να κατασκευάσει πρόκειται να αντικαταστήσουν ή να προσθέσουν παραγωγικό δυναμικό. Στα πλαίσια αυτά οι αντιδράσεις εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι κατανοητό σε τι αποσκοπούν», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα