Γ. Αλογοσκούφης: Η διεθνής αβεβαιότητα δεν απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 17:04

Ελληνικά χρώματα είχε σήμερα το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής αποστολής με την ευκαιρία της πραγματοποίησης διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου, χτύπησε το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς του κόσμου.

Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της διεθνούς αβεβαιότητας, λόγω της κατάστασης στην αμερικανική οικονομία, στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ μικρές, καθώς τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τους είναι ισχυρά. Με την πολιτική που εφαρμόζεται στην ΕΕ, είπε ο υπουργός, οι αβεβαιότητες θα αντιμετωπισθούν με επιτυχία.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αλογοσκούφης και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές, διοικητικά στελέχη μεγάλων διεθνών τραπεζών και θα παρουσιάσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στο ετήσιο συνέδριο της Capital Link.

Τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών συνοδεύουν ο υφυπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και επιτελικά στελέχη οργανισμών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα