Πάνω από τα 96 δολ. το αργό

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τις προμήθειες
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 08:56

ΑΝΟΔΙΚΑ, για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι προβλήματα στις προμήθειες ενδέχεται να μειώσουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποθηκεύσουν καύσιμο για την αύξηση της ζήτησης τον χειμώνα.

Φωτιά που εκδηλώθηκε σε διϋλιστήριο της Valero Energy Corp. στο Πορτ Αρθουρ του Τέξας των ΗΠΑ – το μεγαλύτερο διϋλιστήριο της εταιρείας – άφησε τους δείκτες παραγωγής χαμηλότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 1,02 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 96,48 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 2:27 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 96,20 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 91 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 95,46 δολ. το βαρέλι, μετά την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke στην επιτροπή του Κογκρέσου ότι η οικονομία της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο θα έχει «αξιοσημείωτη συρρίκνωση» αυτό το τρίμηνο. Τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ των 98,62 δολ. το βαρέλι την προηγούμενη ημέρα, μετά την πτώση των αμερικανικών μετοχών στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 311,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη φορά, παρά το γεγονός ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας στις 2 Νοεμβρίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο έως 68 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 93,47 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στη 1:51 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 93,42 δολ. το βαρέλι. Το μπρεντ αναρριχήθηκε στα 95,19 δολ. το βαρέλι στις 7 Νοεμβρίου και στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1988.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα