Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Allianz

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 09:20
UPD:09:25

ΑΝΟΔΟ της κερδοφορίας της κατά 21% ανακοίνωσε η Allianz για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς τα κέρδη από τα τμήματα περιουσίας και ασφάλισης κατά ατυχημάτων αντιστάθμισαν τις ζημίες από τη μονάδα Dresdner Bank.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης ανήλθαν σε 1,92 δισ. ευρώ, έναντι 1,59 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι προβλέψεις των αναλυτών τα τοποθετούσαν χαμηλότερα, στο 1,45 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Dresdner Bank, οι ζημίες έφτασαν στα 52 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Allianz εξαγόρασε την εν λόγω μονάδα το 2001, προσβλέποντας στην πώληση περισσότερων προϊόντων ασφάλισης. Ωστόσο, οι αυξανόμενες ζημίες από δάνεια και η υποχώρηση των χρηματιστηρίων οδήγησαν την εταιρεία το 2002 να καταγράψει ζημίες, για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι μετοχές της Allianz υποχώρησαν την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενός και πλέον έτους, στα 141,38 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες της τάξης του 8,7%, με την αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 63,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα