Δίχως τέλος η κατρακύλα του πετρελαίου

Κάτω από τα 30 δολάρια το αμερικανικό αργό
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 12:01
UPD:12:18
REUTERS/Nick Oxford

Το κύμα πανικού και μαζικών ρευστοποιήσεων συμπαρασύρει στη δίνη του και το πετρέλαιο, με την τιμή του αμερικανικού αργού κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι έκτακτες μειώσεις επιτοκίων από FED και τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τις αγορές.

Απώλειες πάνω από 7% για την τιμή του μπρεντ, οριακά πάνω από τα 31 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε πάνω από 5%, κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, αν και στη συνέχεια κατάφερε να ανακτήσει μικρό μέρος του χαμένου εδάφους. 

«Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να αποτρέψουν μια κρίση, φαίνεται όμως ότι ο φόβος που σπέρνει ο κορωνοϊός κυριεύει τους επενδυτές», επισημαίνει ο Χουσεϊν Σαγιέντ, στρατηγικός αναλυτής στην FXTM.

To premium του μπρεντ έναντι του αμερικανικού αργού περιορίσθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016. Οι φόβοι μήπως μια παγκόσμια ύφεση οδηγήσει σε κατάρρευση της πετρελαϊκής ζήτησης αποτελούν ακόμη έναν παράγοντα που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα