Covid-19: Η SAS «αποδεσμεύει» προσωρινά 10.000 υπαλλήλους

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 20:01
UPD:20:03
REUTERS/NTB SCANPIX

Oι Σκανδιναβικές Αερογραμμές SAS AB ανακοίνωσαν πως θα «αποδεσμεύσουν» προσωρινά έως και 10.000 υπαλλήλους (το 90% του εργατικού δυναμικού), με αφορμή την κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός και τα συναφή μέτρα από τις αρχές που έχουν περιορίσει τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν προτίθεται αυτό να οδηγήσει σε μόνιμες απολύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίκαρντ Γκούσταφσον σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη την Κυριακή. «Οι προσωρινές αποδεσμεύσεις θα εφαρμοστούν σε όλα τα μέρη του οργανισμού και σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς», τονίστηκε.

Σημειώνεται πως η αεροπορική εταιρεία θα ακυρώσει, επίσης, τις περισσότερες πτήσεις από τις 16 Μαρτίου. Η SAS δήλωσε ότι θα διατηρήσει ορισμένες διαδρομές, προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν πτήσεις επιστροφής από διάφορους προορισμούς. Η εταιρεία θα είναι στη διάθεση των αρχών για να παραλάβει «εγχώριους» πολίτες ή να διατηρήσει υποδομές που είναι σημαντικές για την κοινωνία.

Το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι όλα τα μη αναγκαία ταξίδια πρέπει να αποφευχθούν λόγω της τεράστιας εξάπλωσης του νέου κορωναϊού και της «ταχέως μεταβαλλόμενης και αβέβαιης κατάστασης». Η σύσταση αυτή καλύπτει την περίοδο έως τις 14 Απριλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα