Καραμανλής: Δεν περιλαμβάνεται αύξηση του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 12:22
UPD:12:42

«Αύξηση του ΦΠΑ - και μάλιστα κατά δύο μονάδες, όπως λέτε - δεν περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό. Αυτό είναι σαφές, καθαρό».

Αυτό τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαράλαμπου Καστανίδη σχετικά με «τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες».

«Κρυφές ατζέντες, τα κρυφά χρέη και τα κρυφά βιβλία είναι πρακτικές άλλων εποχών και κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για «δημοσιονομική εκτροπή πρώτου μεγέθους».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει απoδώσει σημαντικούς καρπούς και πως οι επιδόσεις της πραγματικής οικονομίας είναι θετικές παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων που προβλέπεται στον Προϋπολογισμό επιτυγχάνεται με τον περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αναμόρφωση του συστήματος διακίνησης των καυσίμων.

Η φορολογική πολιτική για την επόμενη περίοδο θα αποτυπωθεί μέσα από την τρίτη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Η νέα αυτή φάση βασίζεται:

- Στην ολοκλήρωση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.

- Στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

- Στην απλοποίηση της φορολογίας των ακινήτων.

- Στην αναμόρφωση του φόρου γονικών παροχών και κληρονομιών στα ακίνητα και τη φορολογική απαλλαγή στην αγορά πρώτης κατοικίας.

- Στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σχετικών διατάξεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα