ΔΕΗ: Σε πρώιμο στάδιο οι επαφές με RWE

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 13:54

«Για την εξασφάλιση επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και κατά τα προσεχή χρόνια, η ΔΕΗ έχει εξετάσει προτάσεις συνεργασίας που κατά καιρούς της έχουν υποβληθεί από μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες. Μεταξύ των εταιριών αυτών είναι και η RWE, με την οποία υπήρξε επωφελής συνεργασία και στο παρελθόν», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΗ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι οι συζητήσεις με την RWE αφορούν συγκεκριμένα μόνο projects και πως οι «προφανώς εμπιστευτικές συζητήσεις για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο».

Σε ό,τι αφορά στο κείμενο του μνημονίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», αυτό προβλέπει τη συνεργασία των δύο επιχειρηματικών φορέων στην εγχώρια αγορά και στις αγορές των γειτονικών χωρών, σε όλα τα είδη των επενδύσεων ηλεκτροπαραγωγής (θερμικά εργοστάσια αερίου, λιθάνθρακα, και λιγνίτη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ).

Η συνεργασία θα γίνεται μέσω μεικτών εταιρειών, με ανοικτό το ενδεχόμενο σε αυτές να εισέρχονται και τρίτοι, στις οποίες ωστόσο τα αρχικά ποσοστά θα κατανέμονται κατά 51% στην RWE και 49% στη ΔΕΗ. Ετσι η ΔΕΗ εκ προοιμίου μεταφέρει το μάνατζμεντ και τον έλεγχο των νέων επενδύσεων στη γερμανική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα