Γ. Αλογοσκούφης: Η Ε.Ε. αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 14:49
UPD:14:53

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για την περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/09/1436656.htm .

«Εξίσου σημαντικό είναι», πρόσθεσε ο υπουργός, «ότι αναγνωρίζει την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η απασχόληση και να συνεχισθεί η μείωση της ανεργίας την επόμενη διετία. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής θα διατηρηθεί πολύ υψηλότερος από το μέσο όρο στην ευρωζώνη και στη διετία 2008-2009, βασιζόμενος στην ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών».

«Οχι» στον εφησυχασμό

O κ. Αλογοσκούφης τόνισε ωστόσο ότι «παρά το γεγονός ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος και της οικονομικής μας πολιτικής είναι θετικά, δεν εφησυχάζουμε. Διότι, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για να επιτύχουμε την εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία, με στόχο την πλήρη δημοσιονομική εξυγίανση, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα