Euromedica: Διεύρυνση πανελλαδικού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 17:26
UPD:17:35

Αυξάνεται ο αριθμός του πανελλαδικού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας της Εuromedica, μετά τις νέες εξαγορές που πραγματοποίησε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Εuromedica προέβη σε:

α) συμφωνία για τη συμμετοχή της σε ποσοστό 40% στην «Ιδιωτικό Πολυϊατρείο - Ιατρική Ανώνυμη Εταιρία» η οποία λειτουργεί διαγνωστικό εργαστήριο (με αξονικό τομογράφο) στη Μυτιλήνη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή αυτή πραγματοποιήθηκε με εξαγορά μετοχών, έναντι τιμήματος 300.000 ευρώ, και με συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά ποσό 171.000 ευρώ.

β) προσυμφωνία εξαγοράς ποσοστού 49% των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας που θα προέλθει από μετατροπή της "Σύγχρονο Ακτινοδιαγνωστικό και Υπερηχοτομογραφικό Εργαστήριο Ε.Π.Ε.», η οποία λειτουργεί διαγνωστικό εργαστήριο (με αξονικό τομογράφο) στην Καστοριά, έναντι τιμήματος 147.000 ευρώ.

γ) εξαγορά από την Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Πύλης Αξιού Ι.Α.Ε., στην οποία συμμετέχει η Euromedica Α.Ε., ποσοστού 49% των μετοχών της εταιρίας «Πολυδιαγνωστικό Κέντρο Πιερίας Ι.Α.Ε.», που λειτουργεί διαγνωστικό εργαστήριο (με αξονικό τομογράφο) στην Κατερίνη, έναντι ποσού 173.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιπες μετοχές των παραπάνω εταιριών παραμένουν σε ιατρούς.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η Euromedica ανεβάζει τον αριθμό του πανελλαδικού δικτύου της πρωτοβάθμιας υγείας σε 37 κέντρα, 16 από τα οποία βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής (δύο εκ των οποίων θα ξεκινήσουν σύντομα τη λειτουργία τους), 5 στη Θεσσαλονίκη -εκτός του εργαστηρίου Ευρωγενετική, 2 στην Κρήτη, 3 στο Βόλο και από ένα σε Λάρισα, Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Κόρινθο, Μυτιλήνη, Κατερίνη και Καστοριά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα