Γ. Αλογοσκούφης: «Αντιμετωπίσιμες οι αβεβαιότητες»

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 17:11
UPD:17:17

«Αυτή τη χρονιά υπάρχουν πολύ μεγάλες αβεβαιότητες - ειδικά στην αμερικανική οικονομία - και οι αβεβαιότητες αυτές έχουν συνέπειες και στην παγκόσμια οικονομία. Οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτές οι αβεβαιότητες είναι αντιμετωπίσιμες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι οι αβεβαιότητες αυτές επηρεάζουν, βεβαίως, τις αγορές, αλλά τα θεμελιώδη δεδομένα των οικονομιών είναι ισχυρά. «Και ειδικά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα - στην περιοχή μας - οι επιπτώσεις από τις αβεβαιότητες αυτές φαίνεται ότι είναι μικρές», υπογράμμισε ο υπουργός. Ο κ. Αλογοσκούφης, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Κτίζουμε πάνω στην πρόοδο που πετύχαμε τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια. Βεβαίως δεν εφησυχάζουμε. Αποτελεί βασική μας επιδίωξη να επιτύχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς από το 2010, μαζί με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αλλά και να προωθήσουμε μια σειρά από άλλα ζητήματα, που θα αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες του κράτους – που είναι ο «μεγάλος ασθενής» της κοινωνίας μας – αλλά και θα εξορθολογίσουν τις δημόσιες δαπάνες και τη λειτουργία των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Να έχουμε έναν πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα. Και, όπως ξέρετε, στην Ελλάδα ήδη γίνεται διάλογος για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα