Αγορές: Aνοδικό ξέσπασμα άνω του 7% στην Ευρώπη

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 14:04
UPD:14:11
EPA/ARNE DEDERT

Ανάσα ανακούφισης ακούγεται και πάλι σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχών. Οι επενδυτές προσπαθούν να αντιδράσουν στη χθεσινή άνευ προηγουμένου αιμορραγία και οδηγούν τους δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων της ηπείρου σε άλμα άνω του 7%. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί με κέρδη της τάξης του 4.5% και τις τράπεζες να δείχνουν το δρόμο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 7% στις 13:57 ώρα Ελλάδος. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 7,5%, στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο +8% και στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται 7,1%. Εντυπωσιακό ράλι για τις ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να απογειώνεται 15% και να είναι ο μόνος που καλύπτει το σύνολο των χθεσινών απωλειών. 

Την Πέμπτη ο Stoxx 600 με βουτιά 12% έχασε 1 τρισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή του. Σήμερα το σύνολο σχεδόν των κλάδων του παρουσιάζει άνοδο, με εκείνους των πρώτων υλών και των βιομηχανικών αγαθών να καταγράφουν κέρδη άνω του 8%. Ο κλάδος ταξιδιών αναψυχής ωστόσο παλεύει να ανέβει σε θετικό έδαφος. Έχει χάσει πάνω από το 30% της αξίας του τον τελευταόι μήνα. 

Σε επίπεδο εταιρειών μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών είναι η Roche, με τη μετοχή της να επιδίδεται σε ράλι καθώς έλαβε το πράσινο φως των αμερικανικών αρχών για ένα τεστ διάγνωσης του νέου κορωνοϊού που είναι 10 φορές ταχύτερο από το σημερινό. 

Στο ΧΑ ξεχωρίζει ο κλάδος των τραπεζών με κέρδη της τάξης του 9%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα