Συμφωνία Citigroup, BoA, JPMorgan για το νέο fund

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007 12:43
UPD:13:00

ΣΕ συμφωνία για την δομή του νέου fund, αξίας 80 δισ. δολαρίων, που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν, κατέληξαν οι τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, Citigroup, Bank of America και JPMorgan Chase, όπως αποκάλυψε στο Bloomberg άτομο προσκείμενο στις συζητήσεις.

Οι ομάδες των τριών ομίλων, που έχουν αναλάβει να προχωρήσουν στην ίδρυση του fund, φέρονται να συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Citigroup στη Νέα Υόρκη, όπου κατέληξαν σε ένα σχέδιο απλούστερο από αυτό που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα μήνα.

Βάσει του αρχικού σχεδίου, το νέο ταμείο θα αγόραζε ενεργητικό ύψους 320 δισ. δολαρίων, μέσω των δομημένων επενδυτικών οχημάτων (structured-investment vehicles), τα οποία είναι γνωστά ως SIVs.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά της καθώς η συμφωνία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, οι όροι της συμφωνίας ενδεχομένως να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις τράπεζες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την δημιουργία του fund τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από σχετική σύσταση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με στόχο τη στήριξη της αγοράς βραχυπρόθεσμου εταιρικού χρέους που δοκιμάζεται από την πιστωτική κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα