Από την έντυπη έκδοση
Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]
Η προσπάθεια ανακοπής του κύματος επέκτασης του κορονοϊού αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας να αξιοποιήσει συστηματικά και οργανωμένα την πολύτιμη λύση της τηλεργασίας, αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων που από το αναλογικό κανάλι μπορούν να περάσουν στο ψηφιακό, με θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο αλλά και την ανάπτυξη.
Στην παρούσα φάση της έκτακτης ανάγκης σίγουρα θα δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά και οι αντοχές εργαζομένων και εταιρειών, των τεχνολογικών συστημάτων και των δικτύων αλλά και της ετοιμότητας διαχείρισης κρίσεων. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά όπως λένε οι γνώστες του θέματος είναι εφικτή και φέρνει οφέλη οικονομικά και κοινωνικά.
Όπως τονίζει η Αγγέλα Ανθουλάκη, Co-Founder & Chief Human Resources Officer της εταιρείας Papaki, που εφαρμόζει στην Ελλάδα την τηλεργασία από το 2016, «η εργασία από το σπίτι είναι κάτι που συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα στον επιχειρηματικό κλάδο της χώρας. Η τηλεργασία, το remote working δηλαδή, δεν είναι κάτι καινούργιο ειδικά για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική