Oμόλογα: Σε κλοιό πιέσεων η ευρωπαϊκή περιφέρεια -Στο 1,75% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 13:47
UPD:13:50
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Έντονο σφυροκόπημα δέχονται τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου εν μέσω της γενικότερης στροφής των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια του γερμανικού και του αμερικανικού κρατικού χρέους, με την απόδοση των γερμανικών σε νέα ιστορικά χαμηλά και το διετές κάτω από το -1%.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να «ανοίγει» κατά 20 μονάδες βάσης, στο 1,75% από 1,55% και το περιθώριο(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να εκτοξεύεται στις 260 μονάδες βάσης. Από τις αρχές Μαρτίου, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στη δεκαετία έχει διευρυνθεί πάνω από 70 μονάδες βάσης, έχοντας απομακρυνθεί από το ιστορικό χαμηλό -κάτω από το όριο του 1%- του προηγουμένου μηνός.

Αυξημένη κατά δέκα μονάδες βάσης και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 1,32%, με το spread έναντι του γερμανικού 10ετούς να ανοίγει πενήντα μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2018. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε στο -0,80%.

Η στροφή των επενδυτών προς την ασφάλεια του γερμανικού χρέους οδηγεί ακόμη πιο βαθιά κάτω από το μηδέν την απόδοση των ομολόγων, με το διετές να υποχωρεί πέντε μονάδες βάσης, στο -1,01%, έχοντας χάσει 40 μονάδες βάσης στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα