Ν.Παπαθανάσης: Επάρκεια αγαθών στην ελληνική αγορά

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 20:22
UPD:23:59

Κύκλο επαφών με φορείς της αγοράς ξεκίνησε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση όσον αφορά την επάρκεια αγαθών, την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τη διαμόρφωση των τιμών των προιόντων υπό το περιβάλλον της επιδημίας κορωνοϊού. Πρώτη επαφή με τους επικεφαλής των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου τροφίμων.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Νίκος Παπαθανάσης συγκάλεσε νωρίτερα σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή,  Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Διευθυντικών  Στελεχών αλυσίδων Super Market, οπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επάρκειας ή ελλείψεων αγαθών στην αγορά -πέραν της προσωρινής έλλειψης αντισηπτικών σκευασμάτων- που ήδη επιχειρείται να καλυφθεί..

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ανατιμήσεις, ενώ στη σύσκεψη κατέστη σαφές ότι δεν προκρίνεται ως μέτρο η επιβολή διατίμησης στην αγορά.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ενίσχυση του δικτύου διανομής κατ οίκον καθώς και η προσωρινή διεύρυνση του ωραρίου εφοδιασμού (μετά από αίτημα των επικεφαλής των αλυσίδων)  ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση προληπτικών μέτρων υγιεινής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των Super Market καθώς είναι επιβεβλημένη η αδιάλειπτη διάθεση τροφίμων στο καταναλωτικό κοινό.

Όλοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να υπάρχει καθημερινή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εποπτεία της αγοράς προκειμένου να διασφαλίζεται η επάρκεια και να προστατεύονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα