Ο Α. Σπηλιωτόπουλος στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007 18:22
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στο νέο σλόγκαν του ελληνικού τουρισμού «Greece the True Εxperience» (Ελλάδα - Η Αληθινή Εμπειρία) εστίασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού χώρου όπου λαμβάνει χώρα η διεθνής τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market (WTM).

Αναφερόμενος σε δράσεις που θα δώσουν νέα ώθηση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε τις θεσμικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα ξεπερνώντας το σκόπελο της γραφειοκρατίας. Παράλληλα τόνισε ότι ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την εγκαθίδρυση προτύπου κατάταξης των τουριστικών καταλυμμάτων σε αστέρια και κλειδιά, ενώ ανακοίνωσε ότι στην Πάτρα θα εγκαινιάσει σύντομα και πίστα αγώνων, προδιαγραφών F1.

Εξάλλου ο υπουργός ανέφερε ότι το Δεκέμβριο θα παρουσιάσει την επιμέρους στρατηγική του υπουργείου για τους εννέα τομείς ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού: τον θαλάσσιο, πολιτιστικό, υπαίθριο, περιηγητικό, υγείας, συνεδριακό, πολυτελείας, Σαββατοκύριακου και παραθεριστικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό και συγκεκριμένα για το ειδικό χωροταξικό του τουρισμού, επεσήμανε ότι αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο έτος και θα συμπεριλαμβάνει δράσεις που θα ευνοούν την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, όπως αυτή εκπέμπεται μέσω των γραφείων του ΕΟΤ, ο υπουργός ανακοίνωσε την περαιτέρω αναβάθμιση των γραφείων.

Οι πρώτες ενδείξεις για τη βρετανική αγορά και την αναμενόμενη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα το 2008, είναι θετικές, σύμφωνα με τον κ.Σπηλιωτόπουλο. Οι Βρεττανοί, είπε, αγαπούν την Ελλάδα και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι το 2007 προβλέπεται ότι θα έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας συνολικά 17 εκατομμύρια τουρίστες, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια θα είναι Βρεττανοί.

Στη συνέχεια ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού στο Ελληνικό Περίπτερο, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού Francesco Frangiali. Τέλος, το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση «Tourism & Property Roadshow».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα