Χ.Α.: Βαθύ κόκκινο το ταμπλό

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 13:57
UPD:15:11
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κράτησε για πολύ. Το ταμπλό έχει βαφτεί και πάλι κόκκινο, με τους πωλητές να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Υπό πίεση οι δείκτες στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπου νωρίτερα επικρατούσαν έντονες ανοδικές τάσεις χάρη στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια, όπως και την πεποίθηση ότι σύντομα θα έρθει ανάλογη κίνηση και από την ΕΚΤ. 

Στις 13:45 μμ ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε ήδη πτώση 3,93% στις 603,58 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται λίγο πάνω από τα 37 εκατ. ευρώ. Στις 15:00 οι απώλειες είχαν φτάσει στο 5% με τον δείκτη κάτω από τις 600 μονάδες και την αξία των συναλλαγών κοντά στα 48 εκτα. ευρώ 

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του 2%. Βουτιά 7% κάνει ο δείκτης των εταιρειών ακίνητης περιουσίας, ενώ απώλειες άνω του 5% εμφανίζει και εκείνος των τηλεπικοινωνιών. Στο -4% οι δείκτες ασφαλειών και προϊόντων βιομηχανικής παραγωγής. Το σύνολο σχεδόν των δεικτών του χρηματιστηρίου κινούνται βαθιά σε αρνητικό έδαφος. Μόνη εξαίρεση εκείνος των πρώτων υλών, που ανακάμπτει περισσότερο από  2%. 

Λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρά. Νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 1,6%. Πτώση 0,5% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο και 0,7% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Φραγκφούρτη και Παρίσι βλέπουν τα αρχικά κέρδη τους να περιορίζονται κοντά στο 0,4%.  

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα