Ιταλία-Covid-19: 25 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 13:12
UPD:13:17
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE

Η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Το ποσό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως, αλλά θα χρησιμεύσει για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Με τα κονδύλια αυτά θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και η δημόσια υγεία.

Παράλληλα ο Κόντε υπογράμμισε ότι περιμένει τα αναλυτικά αιτήματα από τους περιφερειάρχες του ιταλικού βορρά, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στις περιοχές τους, με ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Η ένωση Βιομηχάνων Λομβαρδίας, πάντως, έκανε γνωστό ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα αυτό και πως θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να μείνουν ανοικτά, για να μην καταρρεύσει ο τζίρος τους.

Μεθαύριο, η ιταλική κυβέρνηση θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα πρώτα 12 από τα συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα