Έρχονται νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων - επιχειρήσεων

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 21:12
UPD:22:41
Shutterstock

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, εργαζομένων αλλά και προστασίας των θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, μέτρα διευκόλυνσης των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών ανακοινώνονται αύριο.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρεία του Χρήστου Σταϊκούρα και τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Σε σύσκεψη που προηγήθηκε στο υπουργείο Εργασίας οι κοινωνικοί εταίροι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την παροχή στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις οι οποίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω του ιού, αλλά και των φορέων της αγοράς που ζητούν μέριμνα για την παράταση φορολογικών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οικονομικών απαιτήσεων.  

Εξάλλου, υπό επεξεργασία είναι σχέδιο εκ περιτροπής απασχόλησης στο Δημόσιο, ακόμη και κλείσιμο υπηρεσιών του κράτους που έχουν συναλλαγές με τους πολίτες.

Αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα