Χ.Α.: Τραπεζικό «άλμα» 17%

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 13:35
UPD:13:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης ακούγεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το κύμα ρευστοποιήσεων της Δευτέρας, που το έστειλε σε ναδίρ σχεδόν δύο ετών. Οι τραπεζικές μετοχές επιδίδονται σε ένα εντυπωσιακό ράλι και δείχνουν το δρόμο της ανάκαμψης, που όμως δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε δεδομένος. Η τοπική αγορά είναι σε πλήρη εξάρτηση από το κλίμα διεθνώς, το οποίο μεταβάλλεται διαρκώς και καθώς πιο «ρηχή» από άλλες ώριμες αγορές της Ευρώπης βλέπει το ποσοστό της «βουτιάς» να είναι ακόμη μεγαλύτερο. 

Στις 13:30 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 8,31% στις 642 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης κάνει άλμα 17% και είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κέρδη της τάξης του 17% εξασφαλίζει ωστόσο και ο κλάδος των κατασκευών, ενώ εντυπωσιακές επιδόσεις (άνοδο περίπου 13%) παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ακίνητης περιουσίας και πρώτων υλών. Σε διψήφιο ποσοστό και η άνοδος για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. 

Ανοδικό ξέσπασμα έχουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται σε ποσοστό 3,3%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ανακάμπτει 3,7% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο +3,6%. Άνοδος 3% και για τον DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ακολουθεί με κέρδη 2,5%. 

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικών ομολόγων αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στους τίτλους της περιφέρειας και υποχωρούν οι αποδόσεις τους, που νωρίς το πρωί είχαν εκτιναχθεί στα ύψη. Αντιθέτως οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του πυρήνα που είχαν διολισθήσει σε χαμηλά ετών ενισχύονται ελαφρά. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα