Wall Street: Απώλειες άνω του 7% ελέω πετρελαίου και κορωνοϊού

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 16:02
UPD:22:52
REUTERS/Brendan McDermid

Κατακρυμνίστηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall treet σε μια συνεδρίαση που θύμισε τον πανικό του 2008.  Σημειώνεται ότι οι μαζικές ρευστοποιήσεις στην έναρξη της συνεδρίασης προκάλεσαν την αυτόματη παύση συναλλαγών για 15 λεπτά μετά την υπέρβαση του ορίου του -7% για τον S&P.

Στη Wall Street, o Dow Jones «βούλιαξε» κατά  7,79% ή 1.173 μονάδες στις 23.850, ο S&P σημείωσε πτώση κατά 7,6% στις 2.746 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 7,29% στις 7.950 μονάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής και μείωση των τιμών μετά την άρνηση της Ρωσίας να προβεί σε περαιτέρω μείωση παραγωγής, όπως προτάθηκε από τον ΟΠΕΚ, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι πετρελαϊκές αγορές, που είχαν πληγεί από τις ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα παραπάνω δημιούργησαν συνθήκες ντόμινο στις αγορές κεφαλαίου τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε να καθυσηχάσει και να εξηγήσει τη δυναμική για πετρέλαιο, οικονομία και fake news για κορωνοϊό

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα