Χ.Α.: Εγκλωβισμένο στη δίνη των διεθνών αγορών

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 13:11
UPD:13:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Oι εικόνες χάους στις διεθνείς αγορές παρασύρουν στη δίνη τους το Χρηματιστήριο Αθηνών, που άνοιξε με πτώση 13%, καταφέρνοντας όμως στη συνέχεια να μαζέψει τις απώλειές του και να επανέλθει πάνω από το όριο των 600 μονάδων. Ο γενικός δείκτης τις πρώτες μεσημεριανές ώρες υποχωρούσε 9%, στις 621 μονάδες.

Στο «κόκκινο» όλοι οι κλάδοι,  με τις μετοχές των τραπεζών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες, πάνω από 12%. Βουτά πάνω από 10% και για τον κλάδο εταιρειών τεχνολογίας, ενώ ο επιμέρους δέικτης πρώτων υλών καταποντίζεται 16%, εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου και εμπορευμάτων.

«Όταν σε λιγότερο από 3 εβδομάδες χάνεις κέρδη 15 μηνών καταλαβαίνεις πόσο δύσκολες είναι οι αγορές...Καλώς ή κακώς οι αγορές προεξοφλούν καταστάσεις και όταν υπάρχει μία γενική ανακατωσούρα πέφτουν όλα μαζί μιας και πολλοί σπεύδουν να πάρουν ρευστότητα ή άλλοι κλείνουν θέσεις λόγω margin. Αυτή είναι η αγορά και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει περάσει αντίστοιχα γεγονότα και πάντα οι αγορές βρίσκουν τον δρόμο τους», επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance. Όπως παρατηρεί, «έχουμε φύγει από την σφαίρα της λογικής και έχουμε περάσει στον πανικό. Η αγορά θέλει την χρόνο της για να ηρεμήσει».

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα