Θεσσαλονίκη - 30 εκατ.€ για τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων πεδιάδας Αξιού

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 15:04

Η δημοπράτηση της κατασκευής του έργου «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων πεδιάδας Αξιού Θεσσαλονίκης-Β’ Φάση», το α’ τρίμηνο του 2008, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό, στην οποία συμμετείχε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Το έργο θα εκτελεστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Η δαπάνη του έργου θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των αγροτών για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών της περιοχής της Λίμνης Κορώνειας.

Εντός του πρώτου 10ημέρου του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί ημερίδα των αγροτών της επαρχίας Λαγκαδά σε συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των αγροτών για την εφαρμογή των Περιβαλλοντολογικών προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ που θα οδηγήσει σε αναπλήρωση του εισοδήματος τους από την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Παράλληλα, για πρώτη φορά εγκρίθηκε πρόγραμμα απονιτροποίησης για το νομό Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου αποφασίστηκε η επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών για αλλαγή χρήσης του χώρου των παλιών σφαγείων στο Ν. Θεσσαλονίκης, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί η ανθαγορά.

Τέλος, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η χορήγηση ποσού 100.000 ευρώ, ως έκτακτη ενίσχυση του Γ.Ο.Ε.Β για την κάλυψη των άμεσων αναγκών αποκατάστασης των βλαβών στο αρδευτικό δίκτυο του Νομού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα