Άμεσο το πλήγμα για τον τουρισμό

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 08:37
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Τον έναν από τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, πλήττει άμεσα η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας. Η περίοδος της αναμονής, για τους φορείς του τουρισμού, για τον αν τελικά θα επηρεάσει τον κλάδο η επιδημία του κορονοϊού, φαίνεται ότι τελειώνει. Τα ξενοδοχεία των μεγάλων πόλεων μετράνε ακυρώσεις, ενώ τα resort στην περιφέρεια βλέπουν τις νέες κρατήσεις να έχουν πέσει στο μηδέν.

Την ίδια στιγμή συνέδρια και μεγάλες εκδηλώσεις που φέρνουν στη χώρα μας τουρίστες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερα ποσά από τον μέσο ξένο τουρίστα, ακυρώνονται, ενώ όπως επεσήμαναν στη «Ν» στελέχη της αγοράς δεν υπάρχει και ασφαλιστική κάλυψη, αφού οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού δεν έχουν χαρακτηριστεί ακόμα «έκτακτη ανάγκη».

Ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στα αστικά κέντρα της χώρας ανέφερε στη «Ν» ότι την περίοδο αυτή μετράει περισσότερες ακυρώσεις από ό,τι κρατήσεις. Επισημαίνεται ότι τα ξενοδοχεία στις πόλεις δεν λειτουργούν με συμβόλαια απόμεγάλους tour operator, γιασυγκεκριμένες περιόδους όπωςγίνεται με τα resort στις παρα-θεριστικές περιοχές.

Αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη. Μπορεί η χρονιάνα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, και τις κρατήσεις να σπάνε και νέο ρεκόρ, αφού κυμαίνονταν περίπου 5%πάνω σε σχέση με πέρυσι, που ήταν χρονιά-ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον των τουριστών είναι στο ναδίρ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα