FF: «Μισή» έγκριση στο σχέδιο από τους ομολογιούχους

Ματαιώθηκε η συνέλευση στο Λονδίνο
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 09:29
UPD:09:29
REUTERS/COSTAS BALTAS

Μισό βήμα προς την έγκριση της κατ’ αρχήν συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Folli Follie από τους ομολογιούχους έγινε χθες, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» από τη συνέλευση των ομολογιούχων στη Ζυρίχη, ενώ η αντίστοιχη συνέλευση στο Λονδίνο ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η συνέλευση των ομολογιούχων ποσού 150 εκατ. ελβετικών φράγκων εκ των εγγυημένων ομολόγων λήξεως 2021 ενέκρινε το Term Sheet και την οριστικοποίηση των σημαντικών εγγράφων από τη FF, σχετικά με την εξυγίανση της FF Group. Το Term Sheet εγκρίθηκε από το 94,32% των υποβληθεισών ψήφων κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των ομολογιούχων και η οριστικοποίηση των Σημαντικών Εγγράφων από το 94,22%.

Σε ό,τι αφορά την αντίστοιχη συνέλευση των ομολογιούχων στο Λονδίνο, που αφορά ομόλογα 249,5 εκατ. ευρώ λήξεως το 2019 ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η FF ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει νέα ειδοποίηση για τη σύγκληση της επαναληπτικής συνέλευσης των ομολογιούχων, προκειμένου (η συνέλευση) να λάβει υπ’ όψιν και, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να υπερψηφίσει την Έκτακτη Απόφαση, η οποία θα προταθεί στην επαναληπτική συνέλευση ως έκτακτη απόφαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Trust Deed.

Σε αυτή την περίπτωση η απαιτούμενη απαρτία για τα «ομόλογα 2019» είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων.

Στο μεταξύ, με χθεσινή της ανακοίνωση η εισηγμένη ενημερώνει ότι εξελέγη νέα Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας αποτελούμενη από τους Γ. Ιωαννίδη, μη εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. και Π. Δοντά και Ηλ. Πεντάζο, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα