«Μαύρη Παρασκευή» για Wall Street και Ευρώπη

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 19:19
UPD:19:22
REUTERS/ANDREW KELLY

Στο έλεος του κορωνοϊού τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις αμερικανικές μετοχές στη Wall Street να υποχωρούν πάνω από 2%. Βαθύ κόκκινο και στα ταμπλό της Ευρώπης, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη.  Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές των πετρελαϊκών, ακολουθώντας τη «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου.

Στη Wall Street, S&P 500 και τεχνολογικός Nasdaq υποχωρούσαν πάνω από 2%, ενώ απώλειες κατέγραφε και ο Dow Jones, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για δέυτερη διαδοχική συνεδρίαση. Μέσα στο τελευταίο 48ωρο ο S&P 500 έχασε σχεδόν 6% και όλα τα κέρδη που είχε εξασφαλίσει στη διάρκεια μιας εβδομάδας πολύ έντονων ανατροπών.

Απώλειες και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με πτώση 3,6% και τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να κάνουν βουτιά 5,5%.

Πτώση πάνω από 3% σε Φραγκφούρτη, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 3,62%. Απώλειες πάνω από 4% για τον CAC-40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε 3,5%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα