Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Canon Inc., μετά την υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Wal-Mart Stores Inc. για τα κέρδη της, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 2,3% φθάνοντας στις 161,94 μονάδες στη 1:05 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά τις απώλειες τεσσάρων ημερών σε ποσοστό 5,4%. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη σημείωναν άνοδο. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις αγορές της Ασίας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 2,3%, φθάνοντας στις 15.477,47 μονάδες, την πρώτη άνοδο σε σύνολο εννέα ημερών. Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της China Mobile Ltd. στο Χονγκ Κονγκ όπου ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 3,9%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών στην περιφέρεια.

Το γιέν υποχώρησε στα 111,21 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πριν από λίγη ώρα από τα 109,22 που ήταν χθες. Το αδύναμο γιέν αυξάνει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών σε δολάρια όταν αυτές μετατρέπονται στο τοπικό νόμισμα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 2,9%, τη μεγαλύτερη άνοδο από την τελευταία μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) σημείωσε άνοδο 2,5% και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 3,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα