Επιστροφή στο 2009 για τις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 13:50
UPD:14:02
shutterstock

Οι φόβοι για ισχυρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία από την εξάπλωση του Covid-19, αλλά και για μία νέα πιστωτική κρίση έχουν θέσει στο στόχαστρο των πωλητών τις τραπεζικές μετοχές ανά την Ευρώπη. 

Σήμερα ο τραπεζικός κλάδος «αιμορραγεί» ακόμη περισσότερο και από εκείνον των ταξιδιών- αναψυχής, που έχει υποστεί «ανώμαλη προσγείωση» εν μέσω συρρίκνωσης της ζήτησης για αεροπορικά και άλλα ταξίδια.

Ο δείκτης των τραπεζών της Ευρώπης Stoxx Banks 600 με πτώση 4% βυθίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters.

Ανάλογη είναι η εικόνα για τον δείκτη των τραπεζών της ζώνης του ευρώ. Καταγράφει απώλειες 4,1% και επιστρέφει σε επίπεδα, που είχε να συναντήσει από το 2012, όταν η κρίση χρέους βρισκόταν στο απόγειό της αναγκάζοντας τον Μάριο Ντράγκι να δεσμευθεί να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να θωρακίσει το ευρώ. 

 Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 5% και εξελίσσεται σε μεγάλο βαρίδι για τον Γενικό Δείκτη. Σε διάστημα ενός μήνα ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει απώλειες 30,6%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα