Χρυσός: Σε άνοδο η τιμή και τα... φαινόμενα απάτης

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 11:57
UPD:11:59
REUTERS/Ilya Naymushin

H τιμή του χρυσού κινείται το τελευταίο διάστημα κοντά σε υψηλά επτά ετών, ακόμη και ύστερα από μία σύντομη «βουτιά» τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η οποία είχε να κάνει με τη διάθεση κατοχύρωσης κερδών και το κλείσιμο θέσεων. Όσο όμως η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου αυξάνεται τόσο πληθαίνουν και οι προσπάθειες απατεώνων να εκμεταλλευθούν την κατάσταση, όπως επισημαίνουν ειδικοί στο CNBC.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου σε άνοδο βρίσκονται τα δίκτυα απάτης με επιτήδιους να προσεγγίζουν μικροεπενδυτές υποδυόμενοι τους traders χρυσού, που υπόσχονται να εξελίξουν τις επενδυτικές στρατηγικές τους και να τους φέρουν μεγάλα κέρδη. Παράλληλα αύξηση καταγράφεται και στα απομιμητικά προϊόντα. 

«Βλέπουμε αύξηση στα φαινόμενα απάτης, τα οποία μας αναφέρουν πελάτες μας» δήλωσε στο CNBC o Rick Rule, Ceo της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Sprott. «Τέτοιες αυξήσεις συμπίπτουν συνήθως με την αύξηση στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων, η οοπία με τη σειρά της έρχεται σε περιόδους κατά τις οποίες οι επενδυτές φοβούνται απώλειες από συμβατικά επενδυτικά προϊόντα» εξηγεί. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα