HSBC: Υποβαθμίσεις στην αξία ενεργητικού λόγω ενυπόθηκων

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 11:41

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της αξίας στοιχείων ενεργητικού που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η HSBC για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Όπως υποστηρίζει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάσει κεφαλαιοποίησης, «η επιδείνωση της αμερικανικής αγοράς στέγης επηρεάζει την ποιότητα των καταναλωτικών και οικονομικών πιστώσεων περισσότερο παρά ποτέ», ενώ εκτιμά ότι οι επιβαρύνσεις από την έκθεση στα ενυπόθηκα δάνεια θα παραμείνουν, υπό αυτές τις συνθήκες, σε υψηλά επίπεδα.

Η HSBC, τα μεγέθη της οποίας επηρεάστηκαν θετικά από τον δανεισμό στις χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, εμφάνισε φέτος καλύτερες επιδόσεις από τις υπόλοιπες ανταγωνίστριές της στην Ευρώπη. Η τράπεζα έβαλε στην άκρη το 2006 περί τα 10,6 δισ. δολάρια, λόγω της έκθεσής της στα ενυπόθηκα, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αναμένεται να χρειαστεί φέτος γύρω στα 13,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Michael Geoghegan, ενδεχομένως να χρειαστούν δύο με τρία χρόνια έως ότου η τράπεζα ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που της προκάλεσε η πρόσφατη κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα