Costco: Η TUV Nord αξιολογεί τους προμηθευτές τροφίμων παγκοσμίως

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:06
UPD:17:12
via REUTERS/DUANE TANOUYE

Ανάμεσα στους πέντε φορείς παγκοσμίως που έχουν εγκριθεί προκειμένου να διεξάγουν αξιολογήσεις σε προμηθευτές τροφίμων βάσει των απαιτήσεων και των κριτηρίων της Costco συγκαταλέγεται το TUV Nord.

Η έγκριση, που πιστοποιεί εκ νέου την ηγετική θέση του TUV Nord στον χώρο των επιθεωρήσεων και των πιστοποιήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο τον κόσμο, έρχεται σε μια συγκυρία προκλήσεων για τους προμηθευτές τροφίμων, διότι καλούνται να διατηρούν την εμπιστοσύνη των εμπόρων και των καταναλωτών, να προστατεύουν το εμπορικό σήμα τους και να παρέχουν ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Η Β. Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe, τονίζει σχετικά ότι ο προμηθευτής, με την αξιολόγησή του με βάση τα κριτήρια της Costco αποκτά πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Παράλληλα, εξοικονομεί κόστος και χρόνο αφού η επιθεώρηση μπορεί να συνδυαστεί με ήδη πιστοποιημένα συστήματα GFSI (Global Food Safety Initiative, https://mygfsi.com). «Το TÜV NORD μέσω της αναγνώρισής του, δίνει στους πελάτες του αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα των τροφίμων», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Costco κατέγραψε καθαρές πωλήσεις ύψους περίπου 138,4 δις. δολ. το οικονομικό έτος 2018, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως (πηγή: Statista.com). Ο καναδικός λιανοπωλητής συνεργάζεται μόνο με προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι από εγκεκριμένους φορείς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα