Ασφαλιστικό: Με «ήπιο τρόπο» οι αλλαγές

Ενταξη των εργαζομένων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 14:38
UPD:17:39

Οι όποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα γίνουν με ήπιο τρόπο, άρση των αδικιών, των στρεβλώσεων και των υπερβολών που σήμερα διατρέχουν το σύστημα, υπογράμμισε ο υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τρίωρης συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό.

«Σκοπός -είπε ο υπουργός- είναι να έχουμε ένα βιώσιμο, δίκαιο και σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο να υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των συνταξιούχων και ασφαλώς των νέων εργαζομένων».

ΓΣΕΕ: Δεν συμμετέχουμε στον κυβερνητικό μονόλογο

Την απόφασή της ΓΣΕΕ να μη συμμετάσχει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό «όσο η κυβέρνηση δεν καταθέτει τη συγκεκριμένη και δεσμευτική πρότασή της για τη χρηματοδότηση» επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/14/1438840.htm .

Νωρίτερα, η ΑΔΕΔΥ με επιστολή της προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομίας, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο β' κύκλο του διαλόγου για το ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/14/1438760.htm .

Ενταξη των εργαζομένων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως (ΤΑΠ) υπάγονται υποχρεωτικά, από 1-1-2008, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις του Δημοσίου οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται και στο διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ η χορήγηση του μηνιαίου κινήτρου που καταβάλλεται στους υπαλλήλους των λοιπών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και στο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και το οποίο κυμαίνεται από 120 ευρώ μέχρι 250 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία και τα έτη υπηρεσίας των δικαιούχων.

Δηλώσεις Ρουσόπουλου

«Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταστούν βιώσιμα τα ασφαλιστικά ταμεία και γι' αυτό προωθούνται αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ο διάλογος γίνεται ανοιχτά στη Βουλή, η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα ενοποίησης των ταμείων και αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Για δε το τελευταίο θέμα ανέφερε ότι αν μιλάμε για παραδείγματα αυξήσεων ορίων ηλικίας πάνω από τα 38 - γιατί υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα - κανένας σώφρων πολίτης δεν νομίζω να συμφωνεί με αυτό.

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Γ. Αλογοσκούφη

Πριν από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις στο Eurogroup και στο ECOFIN.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, συζητήθηκαν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή και για την ελληνική οικονομία.

Για την Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα πάει σύμφωνα με τις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Γενικά, πρόσθεσε, οι εκτιμήσεις που γίνονται για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι ότι θα επηρεαστεί ελάχιστα από την επιβράδυνση που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες και από την παγκόσμια οικονομία και γενικά ότι η ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι ισχυρή, όπως και στην Ελλάδα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ερωτήθηκε σχετικά με το μνημόνιο για συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και γερμανικής εταιρείας. Απαντώντας, ο κ. Φώλιας παρέπεμψε στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα