ΓΣΕΕ: Δεν συμμετέχουμε στον κυβερνητικό μονόλογο

Ασφαλιστικό
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 15:42
UPD:15:44

Την απόφασή της ΓΣΕΕ να μη συμμετάσχει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό «όσο η κυβέρνηση δεν καταθέτει τη συγκεκριμένη και δεσμευτική πρότασή της για τη χρηματοδότηση» επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο εν εξελίξει διάλογος χαρακτηρίζεται για μια ακόμη φορά προσχηματική διαδικασία που συνιστά κυβερνητικό μονόλογο.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «η χαριστική τροπολογία για το Ταμείο της ALPHA BANK http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/14/1438761.htm δείχνει για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η Συνομοσπονδία γνωστοποιεί ότι θα λάβει την τελική της μορφή τη Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη συνέχεια θα αποσταλεί η σχετική πρόσκληση διαλόγου στις εργοδοτικές οργανώσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΣΕ μιλά ακόμη για ποινικοποίηση και δίωξη των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και των συνδικαλιστικών στελεχών της ΟΤΟΕ, των Δήμων και των εργαζομένων που απεργούν, τα οποία και καταδικάζει.

Τέλος, σημειώνεται ότι αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στους εορτασμούς και στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ τιμώντας τον αγώνα και τη μνήμη των εξεγερθέντων θα καταθέσει στεφάνι, την Παρασκευή το πρωί, ενώ καλεί σε μαζική συμμετοχή στους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις μνήμης το Σάββατο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα