Γ. Αλογοσκούφης: Θετική η συνεισφορά της μετανάστευσης

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 16:11

«Η μετανάστευση θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει και τα επόμενα χρόνια θετικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνεται με ελεγχόμενο τρόπο και ότι θα έχουμε ταχεία κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η μετανάστευση θα βοηθήσει τόσο την απασχόληση όσο και την ανάπτυξη της οικονομίας, σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, «η οποία γερνά με ταχείς ρυθμούς», ενώ θα συμβάλει και στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι όλοι οι μετανάστες πρέπει να ενσωματωθούν σταδιακά πλήρως στο ασφαλιστικό μας σύστημα, ώστε να συμβάλουν και αυτοί στη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, από το οποίο ωφελούνται.

Όπως είπε ο υπουργός, στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin συζητήθηκε το θέμα των επιπτώσεων της μετανάστευσης στην Ε.Ε., ειδικά στην αύξηση αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού, την απασχόληση, την κινητικότητα της εργασίας, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ζήτησε το κόστος για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης να μοιράζεται πιο δίκαια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα