Fed: Σε τριμηνιαία βάση οι προβλέψεις για την οικονομία

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 16:55
UPD:17:05

ΣΕ τριμηνιαία βάση θα δημοσιοποιεί από εδώ και στο εξής η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τις προβλέψεις της για την οικονομία – αντί για δύο φορές ετησίως – ενώ σκοπεύει να επεκτείνει και το εύρος τους, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, στο περιθώριο ομιλίας του προέδρου της, Ben Bernanke.

Επιπλέον, οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συμπεριλαμβάνουν στις εκτιμήσεις τους και τις τάσεις στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και θα προχωρούν σε μια «πληρέστερη συζήτηση» των προβλέψεών τους.

Όπως επισημαίνει η Fed, στόχος των αποφάσεών της αυτών είναι να παράσχει στους πολίτες περισσότερες πληροφορίες, ώστε να κατανοούν καλύτερα τις αποφάσεις της σχετικά με τα επιτόκια.

Η πρώτη δημοσιοποίηση των διευρυμένων προβλέψεων της τράπεζας – στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται τιμές, ΑΕΠ και ανεργία – έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, τα ανωτέρω μέτρα αποτελούν «ένα σημαντικό επιπλέον βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας».

Όσον αφορά την επικοινωνιακή στρατηγική της Fed, η οποία ήταν άλλωστε και το κύριο αντικείμενο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της τράπεζας ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα