Iδρύεται Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ινδίας

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 18:35

Την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Ινδίας υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η Συνομοσπονδία Βιομηχανιών Ινδίας σήμερα στη Βομβάη, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Π. Δούκα, η οποία επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση για μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση των δύο χωρών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την έμφαση που δίνει η ελληνική πλευρά στην ενίσχυση των διμερών της σχέσεων με την Ινδία.

Ο γ.γ. του ΣΕΒ, Θ. Λαβίδας, υπενθύμισε από το βήμα του επιχειρηματικού φόρουμ σήμερα, στη Βομβάη, τα λόγια του Προέδρου της Ινδίας στην Αθήνα, ότι "οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να φτάσουν τα 10 δισ. δολάρια" τα προσεχή χρόνια, από τα 500 εκατ. που είναι σήμερα, ενώ παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες «να αναπτύξουν κοινές δράσεις στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, στα οποία υπερτερούν οι Ινδοί».

Αυτό που έγινε εμφανές στο σημερινό φόρουμ είναι ότι η προβολή της Ελλάδας ως περιφερειακού κέντρου αναγνωρίστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, του προέδρου από ινδικής πλευράς του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ν. Κουμάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπεροχή της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη, τη Μ. Θάλασσα και τη Αν. Μεσόγειο και τη χαρακτήρισε «αξιόπιστο σύμμαχο».

Μας προτιμούν από τους γείτονές μας και θέλουν τη συνεργασία μας, ήταν η γενική εντύπωση της ελληνικής αποστολής για τους Ινδούς επιχειρηματίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα