Πετρέλαιο: Χαμηλώνει ο πήχυς για τις τιμές

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:32
UPD:16:19
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Ανακάμπτει σήμερα το πετρέλαιο, με τις τιμές να καταγράφουν κέρδη πάνω από 1%, εν μέσω ελπίδων ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο προς μια συμφωνία για μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή, αντισταθμίζοντας την εξασθένηση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού.

Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε 1,5%, πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη και για το αμερικανικό αργό, πλησιάζοντας κοντά στα 48 δολάρια το βαρέλι.

Πάνελ του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών και των συμμάχων -της επονομαζόμενης συμμαχίας ΟΠΕΚ+- συνέστησε τη μείωση της προσφοράς κατά ένα εκατ. βαρέλια την ημέρα επιπλέον. Οι συστάσεις για νέες μειώσεις ίσως να σημαίνουν ότι Ρωσία και Σ. Αραβία, οι δύο μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες στη συμμαχία ΟΠΕΚ+, είναι κοντά σε συμφωνία για τη στήριξη των τιμών.

Η Goldman υποβάθμισε για μία ακόμη φορά την πρόβλεψή της για την τιμή του μπρεντ στα 45 δολάρια το βαρέλι τον Απρίλιο, αναμένοντας σταδιακή ανάκαμψη στα 60 δολάρια το βαρέλι έως τα τέλη του έτους. Και η Morgan Stanley υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τις τιμές στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, αναμένοντας το μπρεντ στα 55 δολάρια και το αμερικανικό αργό στα 50 δολάρια, εν μέσω προσδοκιών για μείωση της ζήτησης λόγω του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα