Αιφνίδια μείωση επιτοκίων από τη FED κατά 50 μονάδες βάσης

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 17:32
UPD:17:43
REUTERS/JONATHAN ERNST

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων από τη FED κατά 50 μονάδες βάσης, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της απειλής του κοροναϊού στην οικονομία.

Λίγες ώρες μετά το κοινό ανακοινωθέν του Ομίλου των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών για μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε έκτακτη μείωση στο κόστος δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους κίνηση από τον Δεκέμβριο του 2008, κατά την εποχή της πιστωτικής κρίσης.

Όντας η μοναδική εκ των τριών κεντρικών τραπεζών με μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, η FED μείωσε το βασικό επιτόκιο στο εύρος του 1%-1,25% έπειτα από τρεις μειώσεις κατά 75 μονάδες βάσης συνολικά στη διάρκεια του 2019. «Η επιτροπή αποφάσισε να μην περιμένει να επιδεινωθούν οι συνθήκες... ο κοροναϊός εγκυμονεί κινδύνου για τη οικονομική δραστηριότητα»,ανέφερε η FED σε ανακοίνωσή της.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν νέα μείωση στη συνεδρίαση της 17ης-18ης Μαρτίου.

Η Wall Street υποδέχθηκε με ράλι την έκπληξη από τη FED, αν και στη συνέχεια μετρίασε τα κέρδη, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας. 

 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα