Eυφορία στις αγορές πετρελαίου εν μέσω προσδοκιών για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 16:22
UPD:16:23
REUTERS/ESSAM AL-SUDANI

Ράλι στις αγορές πετρελαίου φέρνουν οι δεσμεύσεις των αρχών ανά τον κόσμο για μέτρα προστασίας της παγκόσμιας οικονομίας από τον αντίκτυπο του κοροναϊού, αλλά και οι προσδοκίες για νέα παρέμβαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων, με βαθύτερες μειώσεις στην παραγωγή.

Εν μέσω μιας συνεδρίασης που χαρακτηρίσθηκε από έντονη μεταβλητότητα, οι τιμές ανέκαμψαν πάνω από 3%, στον απόηχο των ανακοινώσεων από τους αξιωματούχους του G7 ότι είναι σε ετοιμότητα να αναλάβουν δράση για τη θωράκιση των οικονομιών τους από την εξάπλωση του κοροναϊού, αν και δεν παρουσίασαν συγκεκριμένα μέτρα. Την ίδια στιγμή, οι αξιωματούχοι της πετρελαϊκής συμμαχίας ΟΠΕΚ+ εξετάζουν τις εκτιμήσεις για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στη ζήτηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης της προσφοράς, ώστε να επαναφέρουν την ισορροπία στις πετρελαϊκές αγορές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ανέκαμπτε 3%, πάνω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το μπρεντ έκανε άλμα σχεδόν 3%, ανακάμπτοντας πάνω από τα 53 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίο είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 10% στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο πανικός λόγω κοροναϊού είχε πυροδοτήσει μαζικές ρευστοποιήσεις.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα