Σε ποιους απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κούρος 2007»

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 09:56

ΣΕ ΜΙΑ λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν χθες τα βραβεία επιχειρηματικότητας «Κούρος 2007» της Λέσχης Επιχειρηματικότητας από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια, στους κ.κ. Λάζαρο Ευφραίμογλου, Ιωάννη Στρούτση και Χαρίλαο Καββαδία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική εξωστρέφεια και η κοινωνική ευθύνη, είναι λέξεις κλειδιά για την ανάπτυξη της χώρας μας και πρέπει να δίνουμε έναν συνεχή αγώνα για την εμπέδωσή τους.

Σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα από συγκυρίες όπως οι υψηλές τιμές πετρελαίου, η ανάδειξη ελληνικών επιχειρήσεων διεθνώς είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν παρόν και μέλλον.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική ανάπτυξης που έχει μετρήσιμα αποτελέσματα, στοχεύοντας στην εξυγίανση των δημοσιονομικών, τη μείωση της ανεργίας, τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, έτσι ώστε να κερδίσουμε την πρόκληση ενάντια στο λίγο και ενάντια στο μέτριο.

Ανάπτυξη και Καινοτομία

Αναλυτικότερα το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απονεμήθηκε από τον κ. Αλογοσκούφη στον κ. Ι.Στρούτση πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Ο κ. Στρούτσης, 45 ετών, ελέγχει μαζί με την αδελφή του το 65% της εταιρείας. Απόφοιτος του κολεγίου Αθηνών διαθέτει πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Master MBA με διάκριση από το Babson College της Μασαχουσέτης με ειδίκευση Strategy and Finance. Mαζί με τον πατέρα του, ιδρυτή της επιχειρήσης, οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός δικτύου με γερές βάσεις ικανό να αντιμετωπίσει τοπικούς και πολυεθνικούς ανταγωνιστές.

Ο όμιλος λειτουργεί με ένα δίκτυο 63 καταστημάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία, ενώ στο άμεσο σχεδιασμό του είναι η κάλυψη και της υπόλοιπης βαλκανικής χερσονήσου. Οι πωλήσεις κατά την τρέχουσα χρήση θα ανέλθουν στα 245 εκ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη στα 20 εκ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 8,5 εκ. ευρώ. Ο αριθμός των εργαζομένων προσεγγίζει τους 900 ενώ η εταιρεία λειτουργεί χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Τα καταστήματα δέχονται ετησίως πέντε εκατ. επισκέπτες και έχουν περισσότερες από 700.000 πελάτες. Διεθνής Επίδοση

Το βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο απένειμε ο κ.Φώλιας στον κ.Χ. Καββαδία, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mega Plust. O κ.Καββαδίας γεννήθηκε το 1965 στο Ζαΐρ και είναι απόφοιτος MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην εταιρεία Καρατζή στην οποία ήταν υπεύθυνος παραγωγής και τεχνικός διευθυντής την περίοδο 1985-1995.

Η Μegaplast ιδρύθηκε το 1997 με την εισφορά της καθαρής θέσης της Mega Plast Bιομηχανική Εξαγωγική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ η οποία ιδρύθηκε το 1994 από τον κ.Χ.Καββαδία και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των υλικών συσκευασίας. Ο κύκλος εργασιών της Mega Plast Bιομηχανική Εξαγωγική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ για το έτος 2006 ανήλθε στα 10,5 εκ. ευρώ με μικτά κέρδη 4,1 εκ. ευρώ έναντι τζίρου 5,2 εκ. ευρώ και μικτών κερδών 2,3 εκ. ευρώ το έτος 2002.

Τα προϊόντα της εταιρείας προωθούνται κατά κύριο λόγο στις διεθνείς αγορές και σε πολύ μικρό ποσοστό στην ελληνική αγορά. Για τη χρήση του 2006 το 21,1% εξήχθη στις ΗΠΑ, το 20,7% στην Ισπανία, το 10,04 στη Γερμανία και το υπόλοιπο σε άλλες χώρες.

Κοινωνική προσφορά

Το βραβείο κοινωνικής προσφοράς απένειμε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον κ. Λάζαρο Ευφραίμογλου, πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Ο κ. Ευφραίμογλου γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα ενώ οι γυμνασιακές του σπουδές έγιναν στο Κολλέγιο Αθηνών ενώ είναι πτυχιούχος (μετά Τιμών) του Πανεπιστημίου Leeds στη Μεγάλη Βρετανία στα οικονομικά και κλωστοϋφαντουργικά.

Το 1993 ίδρυσε μαζί με την οικογένειά του το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τον κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στόχο έχει τη διάσωση και παρουσίαση μέσω των νέων τεχνολογιών της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας.

Το ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα πολιτιστικό κέντρο τον «Ελληνικό Κόσμο» στο οποίο υπάρχουν μουσειακοί χώροι όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Ελληνισμού στο χρόνο, στο χώρο και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής.

Σήμερα ο κ. Ευφραίμογλου είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EFG Eurobank Ergasias. Aνάμεσα στις πάρα πολλές διακρίσεις που έχει λάβει περιλαμβάνεται το μετάλλιο Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων το 1987, το μετάλλιο Συμβουλίου της Ευρώπης το 1994, το παράσημο Ταξιάρχου του Τάγματος Φοίνικος το 1999, το αργυρό μετάλλιο της Τάξης Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών από την Ακαδημία Αθηνών το 2000 και το μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της πόλεως των Αθηνών από το Δήμο Αθηναίων το 2001.

Κύριοι χορηγοί της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η Ote Plus και Regency Entertainment.

Περιβαλλοντική ευαισθησία

Ο κ. Μπελλές ανακοίνωσε χθες τη νέα πρωτοβουλία της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, η οποία σχετίζεται με την επιλογή νέων επιχειρηματικών ιδεών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για το 2008 η Λέσχη προσκαλεί ιδέες «πράσινης επιχειρηματικότητας», δηλαδή προτάσεις που ταυτόχρονα με το επιχειρηματικό κέρδος προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στη μείωση αποβλήτων και ρύπων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα