Απομειώσεις 2,7 δισ. δολαρίων και για την Barclays Capital

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:22
UPD:10:25

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ στην αξία ενεργητικού της που συνδέεται με ενυπόθηκα δάνεια, ύψους 1,3 δισ. στερλινών (2,7 δισ. δολαρίων), ανακοίνωσε πως θα καταγράψει η Barclays Capital, η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της βρετανικής Barclays, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη μονάδα, οι απομειώσεις οφείλονται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως σε εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις (CDOs) και στην ευρύτερη κρίση που πλήττει την πιστωτική αγορά. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, τα κέρδη της για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους διαμορφώθηκαν στο 1,9 δισ. στερλίνες.

Όσον αφορά στο τρίτο τρίμηνο, η Barclays – ο τρίτος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη Βρετανία – αποκάλυψε ότι θα καταγράψει καθαρές επιβαρύνσεις 500 εκατ. στερλινών, ενώ το αντίστοιχο ποσό θα ανέλθει τον Οκτώβριο στα 800 εκατ. στερλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη προστέθηκε και η αμερικανική Bear Stearns στη λίστα με τις εταιρείες που αναμένουν απομειώσεις στην αξία ενεργητικού τους, συνδεδεμένου με την αγορά ενυπόθηκου χρέους των ΗΠΑ. Ο επενδυτικός οίκος αναμένει υποβάθμιση της αξίας ενεργητικού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Οι διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει συνολικές απώλειες άνω των 40 δισ. δολαρίων για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2007, λόγω της κρίσης στα ενυπόθηκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα