Συνεργασία Ελλήνων εξαγωγέων με το υπουργείο Εξωτερικών

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 12:53

Υπεγράφη σήμερα από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Θ. Σκυλακάκη και την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), κ. Χ. Σακελλαρίδη, πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων με το οποίο συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, στη βάση της συγχρηματοδότησης, με σκοπό τον συντονισμό της μεταξύ τους συνεργασίας και την περεταίρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, το πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

* Επιμόρφωση/ενημέρωση κάθε νέας σειράς υπαλλήλων, που πρόκειται να υπηρετήσουν σε Γραφεία ΟΕΥ για τους στόχους, τις δυνατότητες και τα προβλήματα των Ελλήνων εξαγωγέων στις αγορές του εξωτερικού και διοργάνωση επιτόπιων επισκέψεων σε ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

* Ενημέρωση των Πρέσβεων, καθώς και των υπαλλήλων που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν σε Γραφεία ΟΕΥ, με ειδικό ενημερωτικό φάκελο για τη χώρα διαπίστευσης.

* Παρουσίαση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας στην ετήσια διαπρεσβευτική σύνοδο του Υπουργείου Εξωτερικών.

* Εκπόνηση κλαδικών μελετών και ερευνών αγοράς σε επιλεγμένες χώρες.

* Επεξεργασία δεικτών για την παρακολούθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ανά χώρα και διεξαγωγή έρευνας ικανοποίησης χρηστών των υπηρεσιών των Γραφείων ΟΕΥ.

* Διοργάνωση τακτικών συναντήσεων μεταξύ της Γεν. Γραμματείας ΔΟΣ & ΑΣ του ΥΠΕΞ και του ΠΣΕ για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών.

Το πλαίσιο συνεργασίας έχει ισχύ ένα ημερολογιακό έτος και θα αναθεωρείται στο τέλος της χρονιάς μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα