Ο Βάιντμαν αναγνωρίζει τους κινδύνους από τον Covid-19 για τη γερμανική οικονομία

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 14:44
UPD:14:47
REUTERS/Hannibal Hanschke

 

Σε ακόμη ένα βαρίδι για την γερμανική οικονομία εξελίσσεται η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη, όπως παραδέχθηκε ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν. Σημείωσε ωστόσο πως προς το παρόν οι επιπτώσεις της επιδημίας δεν δικαιολογούν νέα παρέμβαση σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής. 

«Με βάση τα έως τώρα δεδομένα περιμένω ο κίνδυνος επιβράδυνσης της οικονομίας να υλοποιηθεί σε έναν βαθμό» είπε ο Βάιντμα. «Η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία φέτος θα είναι πιθανότατα κατά τι βραδύτερη από ό,τι προβλέπαμε τον Δεκέμβριο. Ωστόσο οι εκτιμήσεις αυτές υπόκεινται προς το παρόν σε μεγάλη αβεβαιότητα» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του Βάιντμαν έρχονται ύστερα από μία εβδομάδα έντονης αναταραχής στην Ευρώπη, με τον ταχύτατο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στην Ιταλία, αλλά και την μετάδοση του ιού σε αρκετές ακόμη χώρες. Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σημείωσε χθες πως παρακολουθεί την κατάσταση «πολύ προσεχτικά», αλλά εκτιμά πως οι συνθήκες δεν απαιτούν ακόμη πρόσθετη δράση από την κεντρική τράπεζα. 

Οι αγορές πάντως ποντάρουν σε μία νέα μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης φέτος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα