Εμπορική: Κοινοπρακτικό δάνειο 3,5 δισ. δρχ.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2001 14:46

Με επιτυχία ολοκλήρώθηκε από την Εμπορική Τράπεζα η διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δρχ. προς την εταιρεία Χ.Γαρυφάλλου ΑΕΒΕ.

Το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και σκοπός του, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εμπορικής, είναι η αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων της Χ.Γαρυφάλλου ΑΕΒΕ και η κάλυψη μέρους των αναγκών της σε κεφάλαιο κίνησης. Τόσο την οργάνωση, όσο και τη διαχείριση του δανείου έχει αναλάβει η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Στο Κοινοπρακτικό Δάνειο, πέραν της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, συμμετέχουν οι Τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΛΑΪΚΗ, και ΑΤΤΙΚΗΣ.

Σημειώνεται, ότι Χ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΕΒΕ ασχολείται με τη χονδρική πώληση υαλοπινάκων και η έδρα της είναι στην Κοινότητα Αμισιανών του Νομού Καβάλας. Ο όμιλος των εταιρειών ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ περιλαμβάνει εκτός από τη μητρική και τις εταιρείες: "ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε.", η οποία ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία υαλοπινάκων στην Ν. Ελλάδα (ελέγχεται κατά 100% από την Χ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΕΒΕ) Ψ"ALFA GLASS A.E.", η οποία ασχολείται με το χονδρικό εμπόριο υαλοπινάκων στην Ν. Ελλάδα (ελέγχεται κατά 40% από την Χ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΑΕΒΕ).

Οι πωλήσεις των τριών εταιρειών του ομίλου ανήλθαν κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2001 σε 2513 εκ. Δρχ.. έναντι 2030 εκ. Δρχ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000, σημειώνοντας αύξηση κατά 23%. Οι πωλήσεις για όλο το 2001 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 10.000 εκ. Δρχ. και τα καθαρά κέρδη προ φόρων τα 600 εκ. Δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα