Χρ. Φώλιας: Ξεκάθαρη η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 16:51
UPD:16:52

«Στην αγορά φυσικού αερίου δεν υπάρχει καρότο. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι μια ξεκάθαρη συμφωνία που έχει γίνει χωρίς καρότο, χωρίς μαστίγια, χωρίς προεκτάσεις και χωρίς όρους. Αυτό είναι δεδομένο».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Βερελή σχετικά με τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπουλη.

Σε ό,τι αφορά τα επιπλέον χρόνια προμήθειας φυσικού αερίου, ο κ. Φώλιας δήλωσε δεν υπάρχει καμία δέσμευση. «Υπάρχει πρόνοια για δέκα χρόνια παραπάνω από τη λήξη της παρούσας συμβάσεως. Υπήρξε σκέψη, όπως έχει κατατεθεί και με δημόσιες δηλώσεις, για επέκταση αυτής της συμφωνίας, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση».

«Το θέμα της διασφάλισης του πετρελαίου είναι θέμα που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες διαπραγματεύονται σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Φώλιας. «Το 99% της εταιρείας ανήκει σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες και διαπραγματεύονται και είναι αυτές οι οποίες και θα επενδύσουν και θα προσδοκούν και ένα κέρδος από αυτόν τον αγωγό. Κανείς δεν επενδύει για να χάσει τα λεφτά του. Από εκεί και πέρα, είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό που απαιτείται ως εταίροι στο μεγάλο αυτό σχήμα για τη βιωσιμότητα αυτού του αγωγού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα