Χ.Α.: «Κράτησε» τις 5.100 μονάδες ο γενικός δείκτης

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 17:55
UPD:18:06

Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν σήμερα στο Χ.Α., γεγονός που αποδόθηκε στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Οι απώλειες περιορίστηκαν ωστόσο ελαφρώς προς το τέλος της συνεδρίασης με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 5.100 μονάδων.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 5.117,42 μονάδες μειωμένος κατά 1,15%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 5.090,14 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε σε 533,46 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 153 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

«Η αφορμή για την πτώση δόθηκε σήμερα από τις ξένες αγορές λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του χρηματοοικονομικού κλάδου εξαιτίας της έκθεσής του στην πιστωτική κρίση και των προβλέψεων ότι το επόμενο διάστημα η ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη δεν θα είναι τόσο ισχυρή», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Ακκιζίδης, επικεφαλής ανάλυσης στην Axon Χρηματιστηριακή.

«Εκτιμώ ότι σε αυτά τα επίπεδα ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε δίκαιη αποτίμηση. Μπορεί να ανέβει στις 5.350 μονάδες έως και να υποχωρήσει στις 4.950 μονάδες έως το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Οι τιμές 242 μετοχών κατέγραψαν απώλειες, μόνο 32 σημείωσαν άνοδο και 30 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι επιμέρους κλάδοι σημείωσαν πτώση με εξαίρεση τους δείκτες τηλεπικοινωνιών και τροφίμων – ποτών, οι οποίοι έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητοι.

Οι μετοχές της Alpha Bank, της ΔΕΗ, της Τράπεζας Κύπρου και της Βιοχάλκο σημείωσαν πτώση πάνω από 2%. Μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 3,43% κατέγραψε η Intralot.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα